Workshop Tiffany


Tiffany is een variatie op de glas-in-lood-techniek waarbij je gekleurde glasstukjes omlijst met koperfolie en aan elkaar soldeert. Je kunt er voorstellingen in een plat vlak mee maken, maar ook driedimensionale objecten. Bekend zijn de Tiffany-lampen (art deco stijl), maar Tiffany leent zich ook heel goed voor bijvoorbeeld, kaars/waxinehouders, bakjes en doosjes, versieringen (voor in de kerstboom, voor voor het raam) en abstract artwork. Voorbeelden vind je in de fotogallery op de pagina Tiffany.


Bij Creapalet leer je Tiffany in drie dagdelen (9.30-12 uur of 13.30-16 uur) en/of avonden van 19:00 tot 21:30 uur. Data worden in overleg vastgesteld: zie ook in de agenda 

Aantal deelnemers: minimaal 2


Programma

  • 1e les: uitleg wat Tiffany is en wat de herkomst is. We beginnen met glassnijden op blank glas zodat we vervolgens in gekleurd glas ons ontwerp kunnen uitsnijden.
  • 2e les: ontwerp voltooien en de Tiffany toepassen: het feitelijke slijpen van glas, omwikkelen met koperfolie en solderen.
  • 3e les: verder werken aan je eigen Tiffany-artwork en zodoende je verder bekwamen in de techniek
Klik hier voor de folder Tiffany 

NB Creapalet organiseert ook een workshop Brandschilderen in eveneens 3 lessen. 

Wil je Tiffany-artwork maken met gebrandschilderd glas, dan adviseren wij je om eerst de brandschilder-workshop te volgen! 


Kosten

€ 120,- incl. BTW. (prijspeil 2023)
Inclusief koffie, thee en materiaalkosten.


Locatie


Garage Notweg, atelier Creapalet

Notweg 38, 1068 LL Amsterdam

 
Aanmelden


Interesse? Meld je dan als geïnteresseerde aan via het contactformulier. Als je je voorkeur voor de soort dag opgeeft dan probeer ik daar rekening mee te houden. Heb je vragen of speciale wensen? Schroom dan niet om te bellen met Janine Molier (06 33 617 681), of te mailen naar janine@creapalet.nl.


Inloopatelier


Heb je eenmaal een workshop Tiffany gedaan, dan kun je voortaan zelfstandig aan de slag met Tiffany in het glasatelier (inloopatelier). Ook als je bijvoorbeeld een Tiffany-artwork maakt dat niet in die 3 lessen afkomt, dan kun je dat doen met een knipkaart voor het inloopatelier.Meer weten? Neem contact op met Janine Molier.