Over Creapalet


In 2020 bestond Creapalet 10 jaar! 


Creapalet is opgericht door Janine Molier-Bloot. Creapalet biedt mensen de mogelijkheid om lekker creatief bezig te zijn: puur voor hun plezier of om een creatieve techniek te leren, individueel of in groepen. Creapalet is bedoeld voor mensen die het leuk vinden om:

  • Samen bezig te zijn
  • Van elkaar te leren
  • Elkaar te inspireren
  • Te experimenteren

Creapalet is gevestigd in de voormalige Garage Notweg in Amsterdam (Osdorp). Er zijn twee atelierruimten: een glasatelier en een (cre)atelier voor alle overige technieken (textiel, keramiek, tekenen en schilderen, etc.). Bij Creapalet kunnen mensen gebruik maken van de ruimte, gereedschappen, ovens, inspirerende (kunst- en techniek) boeken en natuurlijk Janine's creatieve begeleiding. Kenmerkend voor haar aanpak is experimenteren met vorm en kleur met verschillende technieken en materialen. Daartoe voltooide zij o.a. de tweejarige opleiding Creatieve Handvaardigheden en volgde zij diverse creatieve cursussen.

 

Voordat Janine met Creapalet begon, werkte zij ruim 35 jaar als bedrijfsarts bij verschillende bedrijven. Vanuit haar kennis en ervaring als bedrijfsarts startte zij in 2009 met Beeldenwerk, dat zich richt op advies, coaching en training bij re-integratie- en werkvraagstukken. Daarbij past zij zo veel mogelijk creatieve beeldende werkvormen toe. Vervolgens richtte zij in 2010 Creapalet op voor een doelgroep die uitsluitend lekker creatief bezig wil zijn.