Workshop Brandschilderen


Brandschilderen kent men vooral van kerkramen. Het is een eeuwenoude techniek om glas te decoreren. Eerst breng je de contourlijnen aan, daarna de schaduwen - grisaille-  en als laatste de kleuren - emaille-. In de glasoven wordt de prent per bewerkingsfase in het glas gebrand. Bij kerkramen werden de gebrandschilderde glasplaatjes vervolgens met de glas-in-lood techniek aan elkaar gezet. Bij Creapalet kun je je glasplaatjes in een volgende cursus verder verwerken met behulp van de Tiffany-techniek!

Bij Creapalet kun je leren brandschilderen in drie dagdelen (9.30-12 uur of 13.30-16 uur) en/of avonden van 19:00 tot 21:30 uur of zaterdag van 11-13.30. Data worden in overleg vastgesteld: zie ook in de agenda 

Aantal deelnemers: minimaal 2 (weekend 3)


Programma

  • dagdeel 1: uitleg en korte geschiedenis over brandschilderen. We beginnen met contour lijnen aanbrengen.
  • dagdeel 2: toepassing van Grisaille (grauwschildering) op de klassieke manier en andere mogelijkheden.
  • dagdeel 3: toepassen van emaille.

De resultaten (het gebrandschilderde glas) kun je nog verder leren bewerken of benutten in de Tiffany-workshop die na deze workshop gevolgd kan worden, eveneens op 3 dagdelen.

Kosten

€ 125,- incl. BTW. (prijspeil 2023)
Inclusief koffie, thee en materiaal- en stookkosten.

Klik hier ook voor de folder Brandschilderen


Locatie


Garage Notweg, atelier Creapalet

Notweg 38, 1068 LL Amsterdam

 
Aanmelden


Interesse? Meld je alvast aan als geïnteresseerde via het contactformulier  Je ontvangt dan informatie over welke data/avonden we van start gaan. Als je bij aanmelding voorkeursdagdeel aangeeft probeer ik er rekening mee te houden. Heb je vragen of speciale wensen? Schroom dan niet om te bellen met Janine Molier (06 33 617 681), of te mailen naar janine@creapalet.nl.


Inloopatelier


Heb je eenmaal een workshop Brandschilderen gedaan, dan kun je zelfstandig verder aan de slag met deze techniek in het glasatelier. Ook als je van je gebrandschilderde glaasjes bijvoorbeeld een Tiffany-raam wilt maken en geen mogelijkheid hebt om Tiffanyworkshop aansluitend aan deze workshop te volgen, dan kun je dat doen met een knipkaart voor het inloopatelier met zelfs eventueel individuele les als je de techniek nog niet of onvoldoende kent.