Tiffany


De Tiffany-techniek is vernoemd naar Louis Comfort Tiffany, een Amerikaan die deze variant op glas-in-lood heeft uitgevonden. Bij glas-in-lood worden stukken glas opgesloten tussen loden H-profielen, die op de hoekpunten aan elkaar worden gesoldeerd. Bij Tiffany wordt elk stukje glas langs de randen omwikkeld met koperfolieband, waarna alle koperfolie met tinsoldeer aan elkaar wordt gesoldeerd. Met de Tiffany-techniek kun je stukjes glas in alle soorten, maten en vormen verwerken en je kunt er driedimensionale objecten mee maken. Het tinsoldeer heeft een mooie zilveren look & feel.

 

Bekend zijn de Tiffanylampen, maar bij Creapalet ligt het accent op andere werkstukken: sierramen of raamhangers (handig tegen inkijk!), bakjes (voor bijvoorbeeld waxinelichtjes), sieraden en (abstracte) kunstobjecten. Maar natuurlijk zijn lampen ook mogelijk!

 

Lijkt Tiffany je wat, overweeg dan de Workshop Tiffany. Hierin leer je de basistechniek van Tiffany. Heb je de workshop eenmaal gevolgd of heb je reeds ervaring met Tiffany, dan kun je geheel zelfstandig aan de slag tijdens inloopatelier.