Textielverf en verharder


Textielverf

Met textielverf kun je op doek (meestal wit katoen) je eigen tekening of afdruk maken. Na fixeren met de strijkbout is de verf 'gefixeerd' en het doek wasbaar. Met textielverf heb je ontelbare variaties en mogelijkheden, al dan niet gecombineerd met andere hieronder genoemde technieken. In het inloopatelier van Creapalet kun je hiermee experimenteren.

 

Transfer

Met transfertechniek kun je plaatjes en fotos overbrengen op textiel. Vervolgens kun je het stuk textiel eventueel verder bewerken met bijvoorbeeld textielverf.

 

Textielverharder

Textielverharder zegt het al: het maakt textiel hard. Zodoende kun je er harde voorwerpen (van stof) mee maken, maar je kunt het ook toepassen als (transparante) beschermlaag of als decoupagelijm. Het breekt niet, scheurt niet, droogt niet te snel en wordt niet zacht na verven; het is bestand tegen invloeden van buiten zoals regen en vorst. Het is mengbaar met acrylverf en is na drogen te beschilderen met elk soort verf of patina. Textielverharder is verkrijgbaar in vier basiskleuren: ivoorwit, antraciet (loodkleur), bruin en transparant. Je kunt het opbrengen met een kwast, al dan niet verdund met water. Je kunt het textiel er ook in drenken. Je kunt er een enorme verscheidenheid van voorwerpen mee maken, van knopen tot kunstwerken.

 

Lijkt het je leuk om eens te experimenteren met één van bovenstaande technieken? Dat kan in het inloopatelier van Creapalet! Neem in dat geval contact op met Janine Molier.